Knuffelbeervliegen bij MBC Weert

WEERT – Zondag 17 juli is weer het traditionele Knuffelbeervliegen bij MBC Weert. Modelbouwclub Weert organiseert alweer voor de 16e keer deze speciale ‘Berenvliegdag’.

Alle kinderen die een knuffelbeer hebben, mogen op deze dag langs komen om hun beer mee te laten vliegen in een modelvliegtuig. Andere knuffels, zoals apen, poppen, giraffen en leeuwen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Vanaf 11.00 uur worden de toestellen uit de hangar gehaald en staan ze opgesteld op het ‘vliegveld’. Bij aankomst op het vliegterrein moet je eerst inchecken en word je verder begeleid naar het vliegterrein. Daar wordt een geschikt toestel aangewezen zodat je lievelingsknuffel comfortabel zijn luchtdoop kan krijgen. De knuffels kunnen mee als piloot (erg stoer!) maar ook als passagier. Als de knuffels weer veilig geland zijn, krijgen ze ook nog een vliegbrevet als bewijs dat ze hebben gevlogen. Voor wachtende kinderen heeft de organisatie een schminkstand en een springkussen opgesteld. Ze hoeven zich dus niet te vervelen.  Bovendien staat er een paar keer het zogenaamde ‘snoepjes droppen’ op het programma. Altijd leuk! En voor de mama’s en papa’s zijn er natuurlijk zowel natjes als droogjes. Het veld van de MBC Weert is gelegen aan de Hoogbosweg in Weert, nabij afrit 38 van de A2 (Weert-Noord). Vanaf deze afrit is het veld duidelijk aangegeven met bordjes. De entree is gratis, dus kom allemaal op 17 juli met je knuffel naar het ‘knuffelbeervliegveld’. Zie ook: www.mbcweert.nl