Nielle naar Wereldkampioenschap Taekwondo

REGIO – Van 28 tot en met 31 juli vindt in Sofia, Bulgarije, het Taekwondo Wereld Kampioenschap Cadetten plaats. Nielle Vroegh vertegenwoordigt Nederland als enige Cadetsportster. Cadetsporters zijn actief in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 14 jaar en Nielle neemt deel in de gewichtsklasse tot 51 kg. Ondanks dat zij pas in januari van dit jaar actief Cadetsportster is, heeft ze al een flink podium resultaat achter de rug. Daarnaast staat ze in de Europese World Data Ranking op dit moment nog als 3e sportster geplaatst. 

Om een deelname ticket aan een WK te kunnen bemachtigen moet je op internationaal niveau tenminste 3 keer een podiumplaats zien te behalen. Nielle behaalde een meervoud van deze vereiste op diverse Internationale Kampioenschappen:

Brons Polen, Frankrijk, Bulgarije, Zweden, Oostenrijk
Brons Multi European Kampioenschap
Zilver Estonia, Albanië, Spanje
Goud België, Luxemburg

Op zich is dit al een unieke prestatie maar om als net 12-jarige deel te kunnen nemen aan een WK is zeldzaam. Meestal is dit weggelegd aan laatstejaars (14 jaar) sporters. Met een rugzak aan ervaring stap je dan een WK in en ben je lichamelijk ook op je sterkst tegen jongere sporters.

Nielle zal in haar poule de strijd aangaan tegen een 30 tal internationale ervaren en Only the Best, sportsters. Hierbij topsportlanden zoals Azerbaijan, Mexico, Korea, USA, Taipei, Croatia, Kazakstan, Oezbekistan en Turkije waar Taekwondo een professionele port is en sporters dagelijks, betaald en kostenvrij, het internationaal wedstrijdcircuit in kunnen. In tegenstelling tot Nederland/ België waar 90% van de kosten door sporters zelf opgehoest moet worden.

Daarom is het des te unieker dat Nielle in een korte tijd zich zo heeft gemanifesteerd. Vrijwel dagelijks is Nielle hard aan het werk bij Koryosports in Veldhoven, Achel en Hamont, met in- en outdoor trainingen. Deze Taekwondo club heeft inmiddels in meer dan 40 jaar maar liefst +350 (Inter)Nationale A-klasse podiumplaatsen behaald en onafgebroken sporters aan de Nederlandse Selectie geleverd. Dus de voorbereidingsfases en resultaten zijn geen onbekend terrein voor KoryoSports. 

Nielle heeft een topsport instelling en zeer sterk karakter gekoppeld aan haar eigen vastgelegde doelstellingen dus ze zal een zware strijd inzetten op dit wereldpodium. KoryoSports wenst Nielle succes in Sofia.