VVV Cranendonck kampt met tekort aan vrijwilligers

CRANENDONCK – De VVV in Cranendonck kampt met een tekort aan gastheren en -vrouwen. Het gevolg is dat het aantal openingsuren van de VVV-winkel is teruggebracht. 

Door Roy de Leijer

Door het tekort aan vrijwilligers is de bezetting bij de VVV-winkel aan de Markt 22a in Budel soms behoorlijk krap. Het bestuur heeft daarom besloten om de VVV-locatie voorlopig op woensdag te sluiten. Ook kan niet worden uitgesloten dat het aantal openingsuren verder wordt beperkt als er niet snel nieuwe vrijwilligers bijkomen. Op dit moment is de VVV-winkel vijf dagen (ook op zondag is het kantoor gesloten) in de week geopend.

Er werken op dit moment tien gastheren en gastvrouwen bij VVV Cranendonck. Ze informeren toeristen onder meer over fiets- en wandelroutes en verblijfsmogelijkheden in de gemeente. Ook geven ze tips over de bezienswaardigheden die de omgeving te bieden heeft.

“Nog niet zo heel lang geleden waren er twintig vrijwilligers, maar sinds corona kampen we met een flinke terugloop van mensen. We hadden gehoopt dat dit weer aan zou trekken, maar dat is vooralsnog niet het geval”, vertelt bestuurslid Erica de Graaf. Een van de oplossingen ziet het bestuur in het aanstellen van een professionele kracht, die een constante factor binnen de VVV moet worden.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected]. Meer info: vvvcranendonck.nl.