Zinloos geweld na fuif 

ACHEL/PELT – Na afloop van het Openluchtbal in Achel op 1 juli zijn twee jongens van 18 en 21 jaar in conflict gekomen met twee andere jongeren. De jongens van 18 en 21 jaar fietsten via het fietspad tussen Achel en Neerpelt naar huis toen een brommer, met daarop twee andere jongeren, hen rakelings passeerden. Na een woordenwisseling reden de jongens op de brommer verder, om de fietsers even later op te wachten. De vrienden van de slachtoffers, die een stukje achter ze fietsten, vonden hun vrienden bewusteloos en in elkaar geslagen op de weg. De daders hadden de jongens voor dood achtergelaten. Een ambulance kwam ter plaatse en de jongen van 21 jaar werd overgebracht naar het Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt, waar een schedelbreuk werd vastgesteld alsook een hersenbloeding. De twee daders werden de dag erna opgepakt. Het bleken broers te zijn van 17 en 18 jaar oud. De 18-jarige werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De jongste broer verscheen voor de jeugdrechter en kreeg voorwaarden opgelegd.