Frans Kuppens neemt afscheid van Cranendonckse politiek

CRANENDONCK – Frans Kuppens nam dinsdag afscheid van de Cranendonckse politiek. De CDA’er was de afgelopen twee raadsperiodes wethouder en had daar graag een nieuwe termijn aan toegevoegd. Maar doordat zijn partij geen deel uitmaakt van de nieuwe coalitie, wachtte hem geen wethouderspost, maar een stoeltje in de gemeenteraad. Daar ziet hij nu vanaf.

Door Roy de Leijer

Na vier jaar raadslid en fractievoorzitter te zijn geweest, verruilde Kuppens in 2014 het bedrijfsleven voor het wethouderschap. In de afgelopen 8 jaar was hij namen het CDA wethouder in het Cranendonckse college. Kuppens maakte deze periode vol tot de installatie van het nieuwe college eind mei. Dinsdag nam afscheid van de Cranendonckse gemeenteraad.

Kuppens werd onder meer toegesproken door burgemeester Roland van Kessel en verschillende leden van de gemeenteraad. Zij bedankten hem voor zijn inzet en roemden onder meer zijn betrokkenheid als bestuurder. 

De Budelnaar stond bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als nummer één op de CDA-kieslijst. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde hij bijna een derde van de CDA-stemmen. 

Het was zijn ambitie om opnieuw wethouder te worden. “Als je er zo enthousiast induikt, dan is het best een telleurstelling als dat niet opnieuw lukt. Het verwerken hiervan kostte tijd, maar niet problematisch veel tijd”, sprak partijgenoot Eric Peeters afgelopen dinsdag

Zijn portefeuille was goed gevuld, met posten als financiën en snel internet, maar ook ruimtelijke ordening en natuurontwikkeling. Kuppens hield zich onder meer bezig met grote, langlopende projecten, zoals Metalot, de Baronie van Cranendonck en de centrumplannen voor Budel en Maarheeze. Daarnaast was hij onder meer kartrekker van de Regionale Energie Strategie (RES). Na het uitvallen van collega-wethouder Frits van der Wiel werd zijn wethoudersportefeuille alleen maar groter. 

Kuppens blikte dinsdag met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. “Het was een hele mooie tijd. Ik hoop dat er in de Cranendonckse politiek ook de komende vier jaar in oplossingen wordt gedacht”, aldus een geroerde Kuppens, die ook de ambtelijke organisatie roemde bij zijn afscheid.

Het raadstoeltje van Kuppens in de Cranendonckse gemeenteraad wordt overgenomen door partijgenoot Peter Beelen. Hij werd dinsdag beëdigd. Hij was al actief als fractievertegenwoordiger. Die functie wordt overgenomen door CDA’er Dirk van Asten.