Motoballwedstrijd voor beker MBV Budel tegen MSC Taifun Mörsch

BUDEL – MBV Budel had middels twee overwinningen de halve finale bereikt voor de beker (Pokal) in de Duitse competitie. Afgelopen zondag was de thuiswedstrijd van de halve finale. MBV Budel moest het in de halve finale opnemen tegen MSC Taifun Mörsch. Dat het voor de spelers van MBV Budel een zware dobber zou worden stond al op voorhand vast. Voordat de wedstrijd een aanvang nam, werd eerst een minuut stilte in acht genomen voor Mieke Mulder, die op 1 juli j.l. was overleden aan de gevolgen van kanker. Mieke heeft jaren gezorgd, dat er van de wedstrijden foto’s gemaakt werden. Onlangs heeft zij nog een fotoboek met daarin mooie actiefoto’s aan de vereniging gegeven. Na het eerbetoon aan Mieke ging de wedstrijd van start. De spelers van MSC Taifun Mörsch lieten er geen gras over groeien. Al in de eerste vier minuten werd er tweemaal gescoord. Nadat Budel een beetje bekomen was van deze eerste klap, kregen de spelers van Budel iets meer grip op de wedstrijd. Maar wat ze ook probeerden, ze kwamen niet door de sterke verdediging van Mörsch heen. Een schot op de paal, was het enige wapenfeit, wat Budel er tegenin kon brengen. In de eerste vier minuten van de tweede manche gebeurde precies het tegenovergestelde dan in de eerste manche. Eerst was Carlo van Geldrop succesvol en in de vierde minuut Miel Looijmans, waardoor de stand weer gelijk was. Maar het was allemaal niet van lange duur. In de negende en tiende minuut scoorde Mörsch weer twee keer, nadat de paal en lat de nodige keren redding hadden gebracht voor Budel. De derde manche liet lang een gelijk opgaande strijd zien, waarbij beide teams regelmatig de paal of lat van de tegenstander toucheerden. Toch was het ook nu weer Mörsch, die aan het einde van de derde manche twee keer tot scoren kwam. In de tweede minuut van de vierde manche schoot Taifun Mörsch met een doelpunt alle dromen van MBV Budel aan gort.  De spelers van MBV Budel deden er alles aan wat in hun vermogen lag. Twee doelpunten van Miel Looijmans, waarvan een heel mooi doelpunt in de linker bovenhoek, deed de hoop op een finaleplaats weer een beetje opleven. Maar ook nu zette Mörsch er twee doelpunten tegenover, waardoor de wedstrijd met 4-9 verloren werd. Hiermee wordt het voor Budel wel heel erg moeilijk, om in de uitwedstrijd tegen Taifun Mörsch een finaleplaats te bereiken. Deze uitwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 23 juli om 19:00 u. te Mörsch. Niettemin is het bereiken van de halve finale voor MBV Budel een heel mooi resultaat. A.s. zaterdag 16 juli is alweer de volgende thuiswedstrijd voor de Duitse competitie. MBV Budel moet dan spelen tegen MSC Philippsburg. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 18:00 u. Voor meer informatie kunt u terecht op www.motoball.de of op facebook van MBV Budel.

Foto Op de foto zet Stan Looijmans, samen met Carlo van Geldrop de aanval in.