13e Dommelrit Vespaclub Neerpelt

PELT – Op zondag 10 juli werd in Pelt de 13e Dommelrit voor Vespa liefhebbers gehouden. De Kerkstraat liep al van in de voormiddag stilaan vol met de meest uiteenlopende versies van de Vespa. Betalende leden van de Peltse club zijn automatisch ook lid van Vespa België, Europa en World en kunnen op die manier dan ook de ledendagen in de diverse landen bezoeken. 

Door Ben Ieven

Dat gebeurt ook en zo zijn verschillende liefhebbers elk weekend op stap met hun geliefkoosde tweewieler. Er stonden in de Kerkstraat zowel old-timers als de meest nieuwe modellen geparkeerd. Daarop troffen we stickers aan van clubs te Oostende, Sittard, Maasmechelen, Tessenderlo, Erembodegem, Hasselt, enz… We spraken met Rudi van de Kerkhof, voorzitter van Vespaclub Neerpelt: ‘De club in Pelt telt zo’n 67 leden. Op Italië na is Vespaclub België waarschijnlijk de tweede grootste Vespaclub in Europa met zomaar even ongeveer 5000 leden. 

Bij elke Dommelrit zijn er meestal zo’n 200 tot 300 deelnemers. Het is elk jaar een rit van ongeveer 70 km die wij uitgestippeld hebben in de omgeving van Pelt met een tussenstop in de Weyerbrugstraat te Eksel. Daar staat een tent met de nodige voorzieningen. Het is voor de 13e keer dat wij een Dommelrit organiseren. Door corona hebben we slechts 1 jaar moeten overslaan. Zelf ben ik ook een fervent Vespa liefhebber en -verzamelaar. Elk jaar ga ik voor enkele weken naar een bijeenkomst in Oostenrijk. Daar worden dan dagelijks uitstapritten georganiseerd. Soms is dat samen met een etentje. Het is altijd gezellig omdat je na zoveel jaren veel mensen leert kennen”. Deelname in Pelt was overigens geheel gratis. Mensen die graag meer te weten komen over deze club kunnen informatie vinden op www.vespaclubneerpelt.be