60-jarig priesterschap Jan Boonen

HAMONT – Jan Boonen werd geboren te Hamont op 1 juni 1937. Na zijn studies werd hij op 8 juli 1962 te Luik tot priester gewijd. Hij was achtereenvolgens leraar aan het Klein-Seminarie te Sint-Truiden, professor aan het groot-Seminarie (Luik en Sint-Truiden),  professor en directeur van het Groot-Seminarie te Hasselt en sinds 1989 vicaris-generaal van het bisdom Hasselt. Nadien was hij bijna 10 jaar pastoor te Wijchmaal en Kleine-Brogel. In 2014 ging hij in zijn geboortestad Hamont op rust. Sinds vorig jaar doet hij dienst in het Sint-Jan Berchmanstehuis: dagelijks als voorganger in de Eucharistie in de kapel en voor het toedienen van de ziekenzalving van bewoners als er om gevraagd wordt. Deze  Eucharistie was een dankviering voor zijn leven als priester in ons midden en werd opgeluisterd door Carine Boonen (zang) en Rita Boonen (piano). Namens de directie sprak Ine Lauwers dankwoorden uit, waarna een receptie plaatsvond.