Basketbal Academie Limburg houdt clinic in Budel

BUDEL – Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen op woensdag 20 juli actief kennismaken met basketbal. Basketbal Academie Limburg (BAL) houdt die middag een clinic in sporthal Zuiderpoort in Budel. 

Door Roy de Leijer

De basketbalclinic is opgenomen in de Cranendonckse Sport Tour, een sportinstuif voor kinderen van 12 tot en met 13 jaar. Zij kunnen tijdens de Sport Tour kennismaken met verschillende sporten. De clinic, die plaatsvindt van 14.00 tot 16.00 uur, wordt gehouden in samenwerking met Zuiderpoort Events.

Basketbal Academie Limburg heeft de intentie om soortgelijke trainingen na de zomervakantie ook in Soerendonk en Maarheeze te houden. Met de clinics wil BAL de basketbalsport in de gemeente Cranendonck onder de aandacht brengen bij de jeugd. Daarnaast vraagt ze aandacht voor de wedstrijden van Weerter heren en dames, die op het hoogste niveau in Nederland spelen, respectievelijk de BNEXT- en WBL-league. De mannen acteren al vele jaren in de hoogste basketbaldivisie. Het toenmalige BSW Weert werd in 1994 zelfs landskampioen.

Door BAL wordt bekeken of er na de zomervakantie een structurele basketbaltraining kan worden verzorgd in de gemeente Cranendonck. Personen of bedrijven die dit initiatief op de een of andere manier willen ondersteunen kunnen zich melden bij Bert Peerlings van BAL. Dat kan via [email protected]