Jelte Steer bij Jong Oranje

CRANENDONCK – Jelte Steer uit Soerendonk heeft zich gekwalificeerd om Internationale wedstrijden te schieten. De Nederlandse Handboog Bond heeft RTC topsporters uitgenodigd om selectiewedstrijden te schieten op Papendal bij Arnhem.  Op 7 en 28 mei en 18 juni heeft Jelte de zes wedstrijden van 36 pijlen geschoten op een afstand van 60 meter. De hoogste en laagste score worden weggestreept. De score van de 4 overgebleven wedstrijden moet minimaal 320 punten van de 360 punten zijn. Jelte is de enige jongen in de categorie jongens onder 18 jaar die de door de NHB vereiste punten geschoten heeft en heeft daarmee een plaats bij Jong Oranje verdiend. Eind juli staat voor het Nederlandse team de Youth Cup in Boekarest (Roemenië) op het programma. In augustus wordt het nog belangrijkere EK Outdoor Jeugd in Lilleshall (Engeland) gehouden. Jelte zal zowel individueel als in teamverband in een mixed team strijden in de categorie Recurve onder 18 jaar tegen de beste schutters uit andere landen. Handboogvereniging De Grensjagers uit Budel feliciteert Jelte met het behaalde resultaat en wenst hem veel succes!