Maarheeze Onderweg gestart

MAARHEEZE –  Onlangs zijn de schoonmaakwerkzaamheden aan het viaduct (Kerkstraat) uitgevoerd. Op 18 juli gaan graffitikunstenaars Gart Smits (Weert) en Jasper (Briks) van Seggelen (Budel) aan de slag om het viaduct te voorzien van een prachtig kunstwerk in vier thema’s. Het ontwerp is gemaakt door Brigitte de Bont (Maarheeze) in samenspraak met de kunstenaars en de werkgroep van Maarheeze Onderweg.

Tipje van de sluier

De zeer ervaren en gerenommeerde kunstenaars gaan het viaduct voorzien van graffiti in vier thema’s: sport, natuur, cultuur en muziek die elk

uiteraard een lokale touch krijgen. Binnen de vier thema’s krijgen Mareser iconen en herkenbare locaties een centrale plaats. Denk aan De Mijl, de kraanvogel, kasteeltje Cranendonck en een trompet die symbool staat voor de muzikaliteit in Maarheeze.

Overigens maken niet alleen de muren van het viaduct onderdeel uit van het kunstwerk. Ook het plafond en de pilaren die naast de wanden staan worden onderdeel van het kunstwerk. 

Laatste fase

Tot slot ondergaat ook de geluidsschermen langs de A2 een metamorfose aan beide zijdes. Dit gebeurt in de laatste fase van het project. Tussen 22 en 24 augustus worden de panelen voorzien van mooie historische foto’s die uiteraard betrekking hebben op Maarheeze. Tijdens de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat er enige verkeershinder ontstaat. Meer weten? Kom gerust (op een afstandje) kijken hoe de ontwerpen tot leven komen. 

Fotografie: Brigitte de Bont, Bontjes’ oog voor detail

Grote schoonmaakbeurt voor viaduct Maarheeze