NEOS Hamont-Achel sluit het werkjaar af 

HAMONT-ACHEL – NEOS Hamont-Achel heeft het werkjaar afgesloten met een bezoek aan brouwerij Ter Dolen. De meeste mensen kennen Ter Dolen als een gezellig kasteelbierbrouwerij maar weten vaak niet dat het domein al in de 13de eeuw bestond.

De bevlogen gids nam de NEOS-leden even mee terug in de tijd. Oorspronkelijk was het domein eigendom van de Abten van Sint-Truiden. Zij gebruiken het als chic zomerverblijf of als vluchthuis bij opstanden. In 1993 kocht Mieke Desplenter het vervallen kasteel en renoveerde het tot een moderne bierbrouwerij. Tussen de 13de eeuw en de jaren 90 is er heel veel gebeurd: De Middeleeuwen, de verlichting, en twee wereldoorlogen. Het kasteel heeft het allemaal doorstaan. De brouwerij is geïnstalleerd in de voorgebouwen van het kasteel en bevat zes cilindrische gist en lagertanks uit inox. Elke brouwset heeft een capaciteit van 25 hectoliter. Sinds 2013 beschikt men over een eigen bottelarij zodat alle bieren in eigen huis gebrouwen en afgevuld worden. Na een boeiende rondleiding genoten de bezoekers van een degustatie in de mooie orangerie. Iedereen kreeg als afsluiter een setje van 4 verschillende bieren mee naar huis.  Als eindpunt van deze geslaagde uitstap werden de NEOS’ers verwend in restaurant Kompenhof met een barbecue. Het gezellig samenzijn, hét handelsmerk van NEOS, maakte het geheel compleet. Er wordt al uitgekeken naar de start van het nieuwe werkjaar op 8 september.