Gratis urban voorstelling in Buurthuis Moesel

WEERT – Heb jij weleens keuzestress? Kom jij er soms niet uit, en voelt je hoofd als een grote storm? Een storm van vliegende woorden, gedachten en emoties? We Got You! Deze brainstorm kennen wij maar al te goed.   Een orkaan van een show, met een club creatieve jongeren in de hoofdrol. Alleen al van de titel spat de energie af, maar van de show straks helemaal! Brainstorm is de allereerste urban theatervoorstelling van Nieuwe Helden 0495 Weert. De voorstelling, die onder begeleiding van een aantal professionele coaches door de jongeren zelf is gemaakt, is gratis te zien op woensdag 20 juli om 19.30 uur in Buurthuis Moesel.   In Roermond is Nieuwe Helden 0475 al tien jaar een succes.  Nieuwe Helden is een hiphop en urban community waar jongeren tussen de 12 en 23 jaar hun creatieve skills kunnen ontwikkelen, en een podium krijgen om hun verhaal te vertellen.  In Weert is de urban community en de methodiek van Nieuwe Helden nog nieuw, maar de vooruitzichten zijn gunstig.  De afgelopen tijd deden al meer dan 20 jongeren mee aan het talentontwikkelingstraject dat plaatsvindt bij Het Kwadrant. Tijdens tien intensieve bijeenkomsten vol creativiteit en diversiteit, werken jongeren aan hun skills. Met als doel: de eindpresentatie Brainstorm in Buurthuis Moesel.  Mede dankzij het fantastische samenwerkingsverband van prominente Weerter organisaties zoals RICK, Punt Welzijn, Dansschool Fresh en Het Kwadrant lijkt de eerste editie een groot succes te worden. Samen met de organisatie van Nieuwe Helden Next Level werden de handen ineen geslagen en is een wervelend programma samengesteld.  Een programma vol met dans, spoken word/rap, toneel, zelf geproduceerde muziek en overweldigende energie samengesteld.  Als het aan de coaches en jongerenwerkers in Weert ligt kan de eerste editie van Nieuwe Helden 0495 nu al niet meer stuk.   Door jongeren, voor iedereen!   Wat is er nu mooier dan jonge mensen zien groeien en bloeien vanuit hun eigen talenten en vaardigheden? Nieuwe Helden vindt dat jongeren meer kansen mogen krijgen om zich creatief te kunnen ontwikkelen en (leren) uitdrukken. Dit helpt bij het vormen van hun identiteit.  Daarom is het belangrijk dat de deelnemers in het project gestimuleerd worden om alles zelf te doen: van de artistieke inhoud maken tot het creëren van artwork voor de pr. Het is een show door jongeren, voor iedereen!  Gratis tickets  De moederorganisatie Nieuwe Helden Next Level timmert hard aan de weg om het initiatief te laten landen in meerdere Limburgse steden. Momenteel zijn er naast Weert en Roermond ook edities opgestart in Heerlen en Venlo. Voor het eerst zijn er dit jaar ook twee Summercamps, waarvan een in Venlo op 24, 25 en 26 juli voor gevorderde talenten en een Young Talent Camp in Roermond voor jong talent op 21, 22 en 23 juli in samenwerking met de The Movement en ECI Cultuurfabriek. 

Wil je gratis naar BRAINSTORM van Nieuwe Helden 0495 Weert?  Bestel je (gratis) kaartjes via nieuwehelden0495.eventbrite.nl. Er is geen dagkassa, dus bestel je kaartje vooraf!   Meer informatie is te vinden op www.nieuweheldennextlevel.nl