Munttheater programmeert voorstelling voor Oekraïense kinderen 

WEERT –  Op donderdag 21 juli gaat het Munttheater, in samenwerking met Punt Welzijn en Horne Quartier Weert, de voorstelling ‘André het Astronautje’ neerzetten voor gevluchte kinderen in het theater op het kazerneterrein in Weert.  

In samenwerking met de Oekraïense ambassade is de voorstelling ‘André het Astronautje’ naar het Oekraïens vertaald en ingesproken door zangeres Maryana Golovchenko en de onlangs vanuit Kiev gevluchte regisseur Aleksai Yatsuta. Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar over het najagen van grote dromen waar kinderen zich even heerlijk in kunnen verliezen. Iedereen kan in zijn of haar fantasie een astronaut worden die naar de maan gaat… 
Daarnaast zal het fijn zijn om in een vreemd land, een voorstelling in de eigen taal te kunnen volgen. 

Het Munttheater biedt deze extra ingekochte locatievoorstelling gratis aan de vluchtelingen aan. Als locatie is gekozen voor het theater op het kazerneterrein, op de plek waar de families wonen. Ook worden de Oekraïners die in gastgezinnen verblijven uitgenodigd. De opbrengsten voor het impresariaat worden gedoneerd aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïene. 

Het verhaal
Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte? In ‘André het Astronautje’ onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan.

In deze solovoorstelling, met o.a. de stem van André Kuipers bijgestaan door unieke soundscapes van componist en muziekkunstenaar Daan van West, maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet. Het is een theatrale vertaling van Kuipers’ boek André het Astronautje, waarin hij laat zien hoe wondermooi de aarde is, dat techniek en wetenschap superleuk zijn en hoe gaaf het is om dromen waar te maken.

Aanmelden
De voorstelling speelt op donderdag 21 juli om 19:00 uur in het theater op het kazerneterrein. Voor deze voorstelling is de samenwerking gezocht met Punt Welzijn Weert. Zij zorgen voor de communicatie naar de Oekraïense gezinnen. Families kunnen zich gratis aanmelden via hulpoekraine@puntwelzijn.nl

Zowel het Munttheater als Punt Welzijn kijken uit naar een mooie ervaring in deze tijden voor de kinderen en hun familie.