Gemeente Cranendonck laat eigen inwoners in de kou staan

Het betreft de Energietoeslag voor de mensen met een laag inkomen.

Mensen die al bekend zijn bij de gemeente en onder de 120% van het Sociaalminimum zitten, zouden voor 1 juli 2022 hun Energietoeslag krijgen. Op 5 juli krijgen zij een schrijven dat het uiterlijk op 1 september 2022 betaald zal worden. Als men dan in de krant leest dat de Gemeente Cranendonck er financieel weer erg goed voorstaat en deze mensen op hun Energietoeslag moeten wachten wat de Gemeente Cranendonck al van het Rijk heeft gekregen dan klopt er toch echt iets niet. Mij is te horen gekomen dat er op: 30 juni contact is geweest met de Gemeente Cranendonck, waar er wordt toegezegd dat dit vrijdag of uiterlijk maandag of dinsdag uitbetaald gaat worden. Ze zouden de persoon uit de stapel aanvragen halen om het dan sneller te kunnen verwerken. (Hoe kunnen ze het formulier van deze persoon uit de stapel halen als er geen aanvraag voor gedaan is, want deze persoon was namelijk al bekend bij de Gemeente Cranendonck en hoefde het zelf niet aan te vragen).

6 juli weer contact is geweest met de Gemeente Cranendonck, waar er wordt toegezegd dat ze worden teruggebeld en dat het donderdag wordt uitbetaald.

8 juli weer contact geweest met de Gemeente Cranendonck, waar er alweer wordt toegezegd dat er wordt teruggebeld.

11 juli alweer contact geweest met de Gemeente Cranendonck, waar er dan uiteindelijk wordt door verbonden met de betreffende afdeling en deze meldt dat het wordt uitgezocht en als het goedgekeurd wordt dat het dan dinsdag of donderdag (de uitbetaal datums van de Gemeente Cranendonck) wordt uitbetaald.

12 juli alweer contact geweest met de Gemeente Cranendonck, maar de persoon die er over gaat was niet aanwezig. Tot op heden heeft er niemand contact met deze persoon opgenomen vanuit de gemeente.

Zijn er in de Gemeente Cranendonck nog meer mensen die tegen dit probleem zijn aangelopen dat ze hierdoor in Financiële problemen zijn gekomen? Dan kunnen zij zich bij mij melden. Ik ga uiterst voorzichtig om met uw gegevens. Daarna zal ik het bij de Gemeente Cranendonck neerleggen en er de druk ophouden.

U kunt met mij contact opnemen via:

Walter Waterschoot,
Stationsweg 68 Budel-Dorplein
info@waterschoot.co.nl
0610778809