Neerpelt kermis in de volle zon

PELT – Van zondag 17 juli tot en met dinsdag 19 juli vond de zomerkermis in Neerpelt centrum weer plaats. Met op maandag de jaarmarkt die zich er bij toevoegt. De kramen stonden zoals elk jaar weer uitgestald in de Kerkstraat, de Pastorijstraat,op het Marktplein en de parkeerplaats van de kerk. Ondanks de hoge temperaturen bleven de mensen afkomen om een kansje te wagen aan de grijp machines of om in een attractie te gaan. Hadden ze de kermis gehad dan genoten de meesten nog van wat verkoeling op de terrasjes. Of mama en papa namen even pauze terwijl de kinderen nog een keertje extra over de kermis heen gingen. Als de zon onder ging en het wat frisser werd dan kwam het meeste volk langs om eens een kijkje te komen nemen. De markt was ook zoals altijd goed bezocht, ook hier was het hoe frisser het was hoe meer volk er eens langs liep. De markt bevond zich zoals altijd ook op het Marktplein en de Pastorijstraat. Voor wie de kermis gemist heeft zal weer moeten wachten tot het najaar. Of moet in een andere gemeente een bezoekje brengen aan de kermis. 

Foto melissa