Koersdirecteur Jelle Vanendert presenteert het parcours van de Omloop van Valkenswaard 

REGIO – De ‘’de Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard’’ krijgt steeds meer vorm, na twee jaar nagenoeg zonder publiek vanwege corona maatregelen, te zijn gefinisht op industrieterrein de Vest keert de snelst groeiende en een van de meest spectaculaire wielerklassiekers terug in het centrum van Valkenswaard.

Jelle Vanendert heeft een paar wijzigingen ten opzichte van 2021 aangebracht de meest opvallende is wel dat de start en finish is ter hoogte van de kruising Europalaan-Leenderweg de organisatie beoogt hiermee dat het publiek in een sfeervolle ambiance de koers kan volgen. Naast de speaker bij de finish zal de wedstrijd vanaf de motor in de wedstrijd live becommentarieerd worden. De finale van de wedstrijd zal vanaf 15.00 uur live te volgen zijn op een groot LED-scherm dat ter hoogte van hotel De Valk geplaatst zal worden.

Veiligheid van renners staat hoog in het vaandel daarom zullen alle gravelpaden tot in de puntjes gerenoveerd worden om te voorkomen dat de renners door kuilen en gaten moeten. De partner in veiligheid het Belgische bedrijf Boplan stelt veiligheidstotems die de renners attenderen op obstakels en stootkussens beschikbaar. De omloop van Valkenswaard wordt op zondag 4 september verreden. Het parcours is terug te vinden op www.omloopvanvalkenswaard.nl