Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Philippsburg

BUDEL – Zaterdag 16 juli kwamen zowel het jeugdteam, als de senioren van MBV Budel in actie. Tegenstander voor beide teams was MSC Philippsburg. De jeugdspelers waren als eerste aan de beurt. In de eerste manche moesten de jeugdspelers nog even in de wedstrijd komen. In deze manche kwam MSC Philippsburg met twee doelpunten aan de leiding. De tweede manche werd een gelijk opgaande strijd en in de derde manche waren de jeugdspelers van Budel duidelijk sterker dan hun opponent. Echter doelpunten bleven uit, omdat de jeugdspelers van Philippsburg en hun keeper de verdediging goed op orde hadden. De vierde manche gaf eenzelfde beeld. In de tiende minuut speelde Finn Neijssen zich vrij en scoorde voor Budel het enige doelpunt. Weliswaar werd de wedstrijd met 1-2 verloren, maar de jeugdspelers hadden in deze wedstrijd een duidelijk opgaande lijn laten zien. Overigens is het jeugdteam nog steeds op zoek naar een vaste keeper. Wie van de jeugd van Budel en omstreken vanaf 12 jaar, durft deze uitdaging aan? Voor aanmelding kun je terecht op [email protected]

Daarna waren de senioren aan de beurt. Zij gingen voortvarend van start. Stan Looijmans opende de score in de vierde minuut en broer Miel verhoogde de voorsprong in de eerste manche met twee doelpunten naar 3-0. In de tweede manche moest keeper Dimitar Iliev zich flink strekken op een vrije trap van Philippsburg. Maar ook in deze manche bleef Budel de overhand houden. De keeper van Philippsburg weerde zich als een leeuw bij de vele inzetten van Budel, maar twee strakke schoten van Carlo van Geldrop waren hem toch te machtig. Op slag van rust breidde Miel Looijmans de voorsprong uit naar 6-0. Ook in de derde en vierde manche was Philippsburg niet bij machte om de ontketende spelers van Budel in toom te houden. Sven Neijssen scoorde in deze manches drie doelpunten, Stan Looijmans en Nick Evers ieder een keer, waardoor de wedstrijd gewonnen werd met 11-0. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 30 juli. MBV Budel moet het dan opnemen tegen MSC Malsch. De wedstrijd begint om 18.00 uur Voor verdere informatie kunt u terecht op www.motoball.de of op facebook van MBV Budel.

Foto 1: Jeugdspelers Nicky van Eerd en Ries Aarts in actie 

Foto 2: Stan Gielen in de aanval