We gaan uit elkaar. Wat nu?

Een besluit om uit elkaar te gaan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Maar als het besluit eenmaal is genomen, wordt veelal ook de wens uitgesproken om alles goed te regelen. Voor elkaar en voor de kinderen. Je kunt immers als partners uit elkaar gaan, maar niet als ouders.

Een scheiding heeft verstrekkende gevolgen. Er moet veel geregeld worden. Vaak veel meer dan gedacht. Wie kan de woning aanhouden? Hoe verdelen we geld en spullen en hoe zit het met de alimentatie? Maar denk ook eens aan eventuele betalingsverplichtingen, pensioenrechten, (levens-)verzekeringen en je testament. 

Bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap leg je in een convenant en ouderschapsplan de afspraken vast en wordt via de rechtbank de verbintenis ontbonden.

Maar ook samenwoners hebben vaak een gemeenschappelijke woning en bezittingen. Ook als er geen samenlevingscontract is. En met kinderen is het altijd wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen met afspraken over o.a. de omgangsregeling en alimentatie.

Naast alle emoties is het belangrijk om afspraken te maken waar jullie je beiden in kunnen vinden. Pas daarna kunnen we deze in een convenant en ouderschapsplan vastleggen. Daarom gaan wij altijd samen met jullie in gesprek. 

Daarnaast biedt Buro-Kees advies over jullie hypotheek en (levens-)verzekeringen. 

Eén adres voor al uw vragen. Eigenzinnig & Betrokken

Vincent Kees  &  Gwendolynn Theunissen

Buro-Kees |     Buro Kees & Theunissen

[email protected]

06-20041706