Hersenletsel therapie voor Budelse Joep Mennen

BUDEL – Tot 4 jaar geleden was er geen vuiltje aan de lucht in het leven van de nu 28-jarige Joep Mennen. Hij had een fijne baan als automonteur, een grote vriendenkring en een druk sociaal leven. Een kleine ingreep aan zijn oog, nu meer dan 4 jaar geleden, leidde tot een harde val op het beton bij het parkeerdek van het ziekenhuis. Aanvankelijk ging Joep meteen weer aan de slag, maar na 2 weken barstte de bom en viel hij volledig uit.

Na een periode van hard werken was Joep ineens veranderd met dagen aanhoudende zware hoofdpijnen, overprikkeldheid, concentratieproblemen en oogklachten tot gevolg.

Het duurde allemaal veel te lang voor hij serieus genomen werd en aan herstel kon gaan werken. Hij moest bijvoorbeeld 5 maanden wachten voor hij zelfs maar een doorverwijzing kreeg naar het GGZ en daarop volgde nog een wachttijd van 1 jaar. Omdat er uiteindelijk op een normale MRI scan niets te zien was werd hem aangeraden om zijn klachten maar te accepteren en ermee te leven. De klachten beperken Joep echter zoveel in zijn dagdagelijkse leven dat hij zelf al alle mogelijke behandelingen heeft ondergaan om maar beter te worden, maar deze worden niet vergoed vanuit zijn ziekteverzekering.

Yoga, meditatie, levensstijl aanpassen, alle denkbare therapieën , maar het verlicht de klachten maar tijdelijk. Vanwege zijn hersenmist (watten in je hoofd zoals Joep het fijn uitlegt), tinnitus en zware hoofdpijn staat zijn leven nu al 4 jaar stil en dat is hij zat.

Hij wil weer zelfstandig kunnen wonen, werken en genieten van sociale activiteiten!

Er is echter hoop voor Joep, maar het ligt niet bij de deur en is bepaald niet goedkoop.

In de staat Utah in de Verenigde Staten ligt een kliniek die gespecialiseerd is in dit soort hersenletsel opgelopen na een hersenschudding. De behandeling is bewezen effectief, maar wordt vanuit Nederland, ja je raadt het al, niet vergoed. De behandelaars in deze kliniek hebben echter al aan Joep doorgegeven dat hij een ideale cliënt zou zijn om deze therapie te ondergaan.  De therapie, Cognitieve FX genaamd is baanbrekend en wordt nog nergens anders ter wereld toegepast, maar wordt wel nauwlettend gevolgd door de Nederlandse Hersenstichting, die ook Joep zullen gaan volgen als de klachten verminderen. Het hele traject behelst ook nog een flinke portie nazorg en behandeling door een neuro optometrist, maar dat kan in Nederland plaatsvinden.

Het gehele kostenplaatje zal waarschijnlijk boven de €20.000,- komen te liggen, maar Joep heeft besloten om een crowdfundactie op te zetten voor in de eerste plaats zijn reis, behandeling en verblijf in de kliniek in Provo Utah, wat nu geschat wordt op €18.000,-.

Je vindt nog veel meer informatie over de behandeling en Joep via onderstaande link. Hij hoopt vooral dat de lezers van het HAC Weekblad hem goedgezind zullen zijn en dat hij het streefbedrag snel kan halen.

Kortom, Joep wil weer leven en u kunt hem daarbij helpen!

Foto en fundme 

https://tinyurl.com/JoepMennen