Werken Stationsstraat: weg afgesloten van 25 t.e.m. 27 juli 2022

HAMONT-ACHEL – Komende maandag gaan er rioleringswerken van start in de Stationsstraat. De aannemer plaatst er ter hoogte van het bushokje aan Sporthal De Posthoorn een nieuw stuk riolering. Omdat deze buis dwars onder de straat doorloopt, is deze van maandag 25 juli tot en met woensdag 27 juli afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding voorzien.

Vanaf maandag 8.00 uur begint de aannemer met de aanleg van een nieuw stuk riolering. Het einde van deze werken (fase 1) is voorzien rond woensdag 12.00 uur. Al kan met wat geluk de weg terug open vanaf dinsdagavond indien de werken gunstig verlopen. Tijdens de werken is er een omleiding voorzien via de Kleuterstraat en de Groenstraat naar de Stadswaag toe. De doorgang van de Molenstraat naar de Stationsstraat blijft afgesloten omdat de rioleringswerken daar van start gaan.

Fase 2: beurtelingsverkeer van 1 t.e.m. 3 augustus

Tijdens de tweede fase van de werken – van maandag 1 tot en met 3 augustus – vindt er in de Stationsstraat een camera-inspectie van het riool plaats. Zo kunnen plaatselijke verzakkingen vastgesteld en hersteld worden. Om dit vlot te laten verlopen, worden er verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings kan passeren. Verder wordt het stukje Groenstraat tussen Stadswaag en Wal afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een kleine lokale omleiding voorzien via de Kleuterstraat.

De werken worden vermoedelijk afgerond op woensdag 3 augustus omstreeks 16.00 uur.