Prijsuitreiking Pool de France 

Op 1 juli ging de Tour de France van start en dat was ook het begin van onze Pool de France, de jaarlijkse Tour-voorspelwedstrijd van HAC Weekblad. Maar liefst 664 deelnemers hebben zich aangemeld voor de Pool. Afgelopen zondag was de laatste etappe van de Tour en konden wij ook de eindstand van de Pool de France opmaken.

De deelnemers moesten een team van 15 Tour de France-renners samenstellen. De renners kunnen punten scoren voor het team door in de top tien te eindigen in de etappes van de ronde van Frankrijk. Hans van Winkel uit Hamont deed dat het best. Het door Hans samengestelde team ‘Flip’ scoorde 840 punten en daarmee wint Hans de Pool de France! Proficiat!

De eindstand van het klassement (top 14) was als volgt:

Eindstand; top 14

1. Hans van Winkel Flip 840
2. Roy van den Hurck hurck 839
3. Hans van de Weideven HansPSVsup 834
4. Raisa Kraaijvanger RaisaKraaijvanger 832
4. Koen van Laarhoven De geestelijk leider 832
6. Jos De Natris De Houthakkers 830
7. Anton van Kessel Anton 819
8. Victoria Brazilliant 818
8. Net van den Hurck De Werdt 818
10. Tom Koning Toto 815
11. Vincent Krooshof Billo’s 813
11. Michael Verstraeten Personal Gym Cranendonck 813
13. Steef Vasen SteefVasen 812
14. Hans Gucci Gang 811

Afgelopen dinsdag was de prijsuitreiking van de Pool de France. Alle veertien winnaars waren uitgenodigd. Helaas kon niet iedereen erbij zijn. Sommigen stuurden een afgevaardigde om de prijs op te pikken. De nummer 1 mocht tijdens de prijsuitreiking als 1e kiezen uit het prijzenpakket. Dan de nummer 2, daarna 3 enzovoorts tot aan de nummer 11. Bij een gelijke stand werd gedobbeld. 

Claudia, Saskia en Francois van HAC Weekblad zorgden ervoor dat het een niet al te grote chaos werd. Fotograaf Jos Meusen zette alle prijswinnaars op de foto en Riks de Jong kwam hoogstpersoonlijk een woordje uitleg geven over de door hem gesponsorde prijs. Daarna begon het kiezen. Hans van Winkel, beter bekend natuurlijk als Flip, kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar zijn broer Peter nam de honneurs waar. Peter mocht als eerste kiezen en koos voor de BBQ Weber Spirit II E320 gasbarbecue beschikbaar gesteld door Coppelmans te Valkenswaard. Omdat de bbq te groot was om mee te geven, mag Hans die zelf gaan oppikken bij de winkel. Hij kreeg een waardebon voor het apparaat dat een waarde heeft van 838€

De nummer twee, Roy van den Hurck uit Soerendonk, ging op de fiets naar huis. Hij koos de Trek Racefiets t.w.v. 795€ gesponsord door BikeTotaal Vlassak te Budel. 

De nummer drie Hans van de Weideven uit Budel ging voor het Seiko horloge dat geschonken was door juwelier In de Kempen te Valkenswaard. Raisa Kraaijvanger en Koen van Laarhoven eindigden op de vierde plaats. Ze wilden allebei het Sportivo Sportabonnement. Raisa dobbelde beter dan Henk, de afgevaardigde van Koen. Raisa mag dus een jaar lang gaan sporten bij Sportivo Cranendonck en Koen won de Loewe SoundPort ID Compact van Van Der Kampen.

Jos de Natris werd 6e. Hij kan in de keuken aan de slag, want hij wint een uitgebreide pannenset (Kookset 17-delig Mythe) beschikbaar gesteld door Berghoff Outlet te Lommel.

Anton van Kessel eindigde als zevende. Hij gaat volgend jaar mee met de artiestenreis naar Turkije die geschonken weg door Riks de Jong uit Budel.

Floris van Mierlo haalde de prijs op voor Victoria. Floris won een pasta-set eveneens gesponsord door Berghoff Outlet.

Net van den Hurck uit Soerendonk won het halfjaar sport-abonnement dat werd geschonken door Anytime Fitness in Maarheeze. Tom, die speelde onder de naam Koning Toto, kon niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn en komt zijn prijs later ophalen. Datzelfde geldt voor Vincent Krooshof. Janine nam de prijs van Michael Verstraeten in ontvangst. Janine en Michael kunnen met een paar mensen gaan borrelen bij De Brasser in Budel. Zij wonnen een gin-arrangement voor 6 personen t.w.v. 195€ Steef Vaesen won een Harman Kardon streaming adapter van Van Der Kampen. Hans, die speelde onder de naam Gucci Gang, kon ook niet present zijn dinsdag. Mia nam voor hem de prijs (Draadloze Sony Bluetooth  WH CH 510 koptelefoon en een waardebon van Verspaandonk Mode) mee.

Het team van Jan Verhees was de beste in het sprintklassement. Jan kreeg als prijs een dinerbon van Mooi op de Statie te Valkenswaard (50€) en een waardebon van Verspaandonk Mode (35€). Diezelfde prijs ligt ook klaar voor de winnaar van het bergklassement: Benk van Huisstede. Benk komt de prijs later ophalen. 

Ook zijn er vijf troostvlaaien voor de 5 mensen die onderaan de Pool de France zijn geeindigd.  Chris van de voort, José weegels Ras, José (team nieuweling12), Anita de werdt en Anniek Bernaerts ui Pelt mogen vanaf vrijdag een waardebon op komen halen bij HAC Weekblad. Daarmee kunnen ze bij Bakkerij De Jong een vlaai ophalen. Proficiat allemaal!

HAC Weekblad wil ook nog eens alle sponsoren hartelijk danken voor de medewerking. Tot  ziens bij de Pool de France 2023!

Foto Jos Meusen