Start voorverkoop teutenfilm

BUDEL-DORPLEIN – De Dorpleinse filmmakers Ronny Buteneers en Relinde Paredis moesten er lang op wachten maar op vrijdag 2 september is het zover, dan gaat de langverwachte film ‘Gelukzoekers uit onze grensstreek’ in première in CC Palethe in Overpelt. 

Door Roy de Leijer

Het echtpaar werkte twee jaar lang aan de docufictiefilm. Hierin staat 400 jaar teutengeschiedenis centraal.

‘Gelukzoekers uit onze grensstreek’ is op zaterdag 3 september, een dag na de première, ook voor het grote publiek te zien in Overpelt. Na de vertoningen in Palethe draait de film in verschillende zalen en dorpshuizen in de Kempen. Na Lommel (8 en 9 september) en Budel (11 september) volgen onder meer Hamont (16, 17, 18 september), Sint-Huibrechts-Lille (22 september) en Neerpelt (29 september). Bij iedere locatie is er van tevoren een fysieke voorverkoop. Een dag later start telkens de online voorverkoop. De fysieke ticketverkoop voor de voorstelling in Palethe vindt plaats op vrijdag 5 augustus tussen 09.00 en 10.00 uur. Kaarten in de fysieke voorverkoop kosten 9 euro, de online ticketprijs bedraagt 10 euro. Voor meer info zie: gelukzoekersdefilm.be.

Foto week 35 2020 Jos Meusen film