Bouwwerken Campus Wico Neerpelt

PELT – Op de WICO-campus Neerpelt vinden momenteel immense bouwwerken plaats. Niet alleen de bestaande gebouwen van het “oude” Sint-Maria-Instituut werden en worden stevig onder handen genomen, voorbijgangers krijgen ondertussen ook een heel goed zicht op de nieuwe gebouwen die vooral de studierichtingen van de huidige campus TIO gaan huisvesten.

De werkhuizen over de Dommel zitten perfect op schema. De lesgebouwen aan de kant van de Stationsstraat hebben ernstige vertraging opgelopen. Onvoorziene omstandigheden die bij elke bouw kunnen opduiken, gebrekkige leveringen van de nodige materialen, Corona … Een ongelukkige samenloop van omstandigheden maakt alleszins dat de verhuis van campus TIO naar campus Neerpelt niet kan doorgaan op 1 september 2022 zoals oorspronkelijk bedoeld was.

Tot de effectieve verhuis kan plaatsvinden, zullen alle lessen van alle studierichtingen die momenteel in campus TIO worden ingericht nog gegeven worden in de gebouwen van campus TIO in de Dorpsstraat in Overpelt.

De verhuis naar campus Neerpelt zal dan zo snel als mogelijk in de loop van volgend schooljaar gebeuren. Een exacte datum kan daar op dit moment nog niet op gekleefd worden.  Over ongeveer een maand verdwijnt de kraan bij WICO campus Neerpelt uit het straatbeeld en wordt het aftellen tot het hele project afgewerkt is. 

Foto: Jens Veraa