Ospelse Molendagen op 20 en 21 augustus

OSPEL – Onder het thema van “van Boer tot Bakker” organiseren de molenaars van molen de Korenbloem te Ospel weer voor de  7-de keer de Ospelse Molendagen. U wordt uitgenodigd  om te komen  genieten van de heerlijke geur van het malen van het graan.  Verder worden op deze bijzondere dag (zondag ) de machines die de boer vroeger gebruikte voor het zaaien en dorsen tentoongesteld. Zo wordt het gehele proces van het graan bij de boer tot het malen op de molen in beeld gebracht. Zoals oude tractoren en een maaidorser. Verder zijn er nog klein landbouwmaterialen te bezichtigen wat de boer vroeger gebruikte op de boerderij en het land. Deze machines zijn nog compleet zoals ze vroeger gebruikt werden bij het telen van het graan en geheel gerestaureerd. Op zondag vertellen de eigenaren zelf over het functioneren van deze machines en tevens het historisch verhaal van de boeren uit die tijd.  En natuurlijk is er koffie met wafels. Voor de kinderen is er een springkussen en een grabbelton.

Expositie. Er is een expositie van foto`s van fotograaf Wim Verdonschot uit Meijel. De foto’s op deze expositie geven een algemeen beeld van zijn werk, zoals: Sfeerfoto’s uit o.a. de Peel, Nieuw Zeeland en Lake Victoria (Kenia) vooral s’morgens rond zonsopkomst, Portretten van mens en dier, macrofoto’s van o.a. insecten en andere schoonheden uit de natuur, af en toe een gebouw etc. etc. 

Op zaterdag 20 augustus is de molen en de molenwinkel geopend en in werking maar zijn er verder geen activiteiten.

Winkel.

De winkel onder in de molen is open tijdens deze dagen en het is mogelijk om diverse soorten meel te kopen Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen. Verder ook spelt, rogge en tarwemeel en streekproducten. Voor meer informatie zie ook de website van de molen;  http://dekorenbloemospel.jimdofree.com De molen ligt aan de Korenbloemstraat 3 te Ospel.