Bezoek aan de Huiskamer op Schoot

BUDEL-SCHOOT –  Begin vorige maand vond een werkbezoek plaats aan de Huiskamer in gemeenschapshuis de Reinder in Budel-Schoot. Er is een afvaardiging van vier vrijwilligers en vier professionele vakkrachten van drie initiatieven (Inloop de Gunnerij, Open Inloop Ospel en ’t Kwintet van Boshoven) op visite geweest in de huiskamer ‘op Schoot’.

Graag wilden ze kennis en inzicht verkrijgen wat de dagelijkse werkwijze van de huiskamer is. En hoe deze is ontstaan. Onder genot van een kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai gaven Adrie en Sjef (twee vrijwilligers van de huiskamer), samen met Sociaal Makelaar Mariette uitleg over de opstart, de structuur en het activiteitenaanbod van de huiskamer en zijn organisatie.

De vrijwilligers en de professionele vakkrachten van onze buurgemeente uit Limburg waren onder de indruk hoe de huiskamer geheel door vrijwilligers gerund wordt. Ook over de diversiteit van activiteiten die de vrijwilligers aanbieden waren ze te spreken. Met de opgedane kennis gaan ze in hun Limburgse wijken aan de slag, al dan niet met ondersteuning van andere partijen. We zijn trots op onze vrijwilligers, dat ze iedere werkdag hun gastvrijheid en vriendelijkheid in zetten voor onze gasten!