BMX Peltenaar Ricardo scoort Europees hoog 

PELT – Ricardo de Bie (22) is een Peltenaar die al vanaf zijn vijfde jaar zijn carrière op de BMX fiets is begonnen. Eerst was dat bij de club Lion Do’r in Valkenswaard en ondertussen is hij actief lid bij de ‘Durtrappers’ uit ‘Luyksgestel. Behalve lid van deze club is hij ook trainer van de overige leden. 

Door Ben Ieven

Ricardo heeft alles over voor zijn sport en dat heeft dan ook geresulteerd in diverse belangrijke overwonnen plaatsen. Hij rijdt zowel in de 20 als in de 24 inch klassen. Bij de 24 inch klasse werd hij 2e op het Nederlands kampioenschap en 2e op het Europees kampioenschap. Op het wereld kampioenschap te Nantes (Fr) haalde hij zomaar even de derde plaats. Bij de 20 inch deelnemers behaalde hij ook weer uitstekende resultaten: 2e op het Nederlands kampioenschap, 2e op het Europees kampioenschap en uiteindelijk ook nog 4e op het wereld kampioenschap. Door het jaar heen zijn er meerdere Europese rondes maar hij zet alle prioriteiten op het NK, het EK en het WK. Na zijn dagelijks werk gaat hij meteen naar de fitness of kleine mannen trainen. Hij is in feite 7 op 7 bezig voor zijn sport.