Moenza Schepers met Valkje Brabants Kampioen

BUDEL-DORPLEIN – Moenza, 14 jaar, uit Budel-Dorplein mag met haar 2 pony’s naar de Nederlands kampioenschappen. Ze kochten de superknappe maar zeer pittige pony Valkje 2,5 jaar geleden. Ze was net zadelmak en kende nog helemaal niets. Na vele bokpartijen, zweet en tranen heeft Moenza haar toch in het gareel gekregen. Afgelopen weekend werd de combinatie Brabants kampioen in de klasse M! Daarna was de piepjonge (4 jaar) Beukenoords Ariana aan de beurt in de klasse B. Mini, zoals ze haar noemen heeft pas 5 wedstrijden gelopen maar is een heel stabiele pony. Met deze pony behaalde Moenza een hele mooie 6e plaats en daarmee ook een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. Wat een prestatie: met twee pony’s naar het NK!!

Met dank aan instructrice Pilou van Dijk te Budel en ponyclub de Kroenekraantjes te Soerendonk.

Foto onderschrift:

v.l.n.r. Beukenoords Ariana, Moenza Schepers, Valkje