Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Malsch

BUDEL – Zaterdag 30 juli moesten de spelers van MBV Budel het opnemen tegen MSC Malsch. Normaal gesproken zou dit voor Budel een niet al te moeilijke wedstrijd moeten worden. De spelers van MSC Malsch, dachten hier echter duidelijk anders over. Zij waren naar Budel gekomen om hun huid zo duur mogelijk te verkopen. Weliswaar bracht een strak schot van Alex de Bruin, Budel in de tweede minuut van de eerste manche aan de leiding, maar ondanks dat Budel op het veld een licht overwicht creëerde, bleven verdere doelpunten in deze manche uit.  In de zesde minuut van de tweede manche kwam Malsch met een mooie treffer zelfs weer op gelijke hoogte. In de achttiende minuut scoorde Stan Gielen nog wel een doelpunt, maar deze werd afgekeurd, omdat Stan binnen de cirkel was gekomen, zodat met een stand van 1-1 de pits werd opgezocht, voor de rust. Bij Budel ontbrak duidelijk het scorend vermogen. Dit veranderde in de derde manche, toen Miel Looijmans zich in de strijd ging mengen. Met vier doelpunten bracht Miel Budel in deze manche met 5-1 aan de leiding. In de tweede minuut van de vierde manche knalde een inzet van Miel Looijmans op de lat, maar een minuutje later wist hij dan toch zijn vijfde treffer aan te tekenen. Door de strijdlust, die de spelers van Malsch aan de dag legden, duurde het tot de dertiende minuut, voordat Nick Evers met een fraai schot de stand op 7-1 kon brengen. Daarna strandden schoten van Stan Gielen, Nick Evers en Miel Looijmans op de paal of op de lat. Toch lukte het Miel Looijmans in de achttiende minuut de goed keepende doelverdediger van Malsch te passeren met een mooi afstandsschot. Vanaf de aftrap wist Malsch nog een keer te scoren. Kenny Houben bracht met zijn doelpunt de eindstand van 9-2 op het scorebord. Al met al werd het voor het publiek een onderhoudende wedstrijd, vooral door toedoen van de spelers van Malsch, die alles wat in hun vermogen lag in de wedstrijd gooiden. De volgende thuiswedstrijd is pas 10 september a.s. MBV Budel kan dan zijn borst nat maken, want dan moet MBV Budel het opnemen tegen de sterke selectie van MSC PUMA Kuppenheim. Ook de jeugdspelers komen, die dag in actie tegen de jeugdspelers van Kuppenheim. Overigens is het jeugdteam nog steeds op zoek naar een keeper. Ben je tussen de 12 en 17 jaar en je wilt deze uitdaging aangaan, meld je aan bij secretariaat@motoball.nl . Voor verdere informatie kunt u terecht op facebook van MBV Budel of op www.motoball.de.

Foto : Strijd om de bal tussen spelers van Malsch en Budel