Brons voor Robin Didden

REGIO – Seniorensportster Robin Didden, van Taekwondo KoryoSports, heeft een bronzen medaille behaald tijdens de European Universities Games in Lodz (Polen). Deze games behoren tot de grootste sportieve evenementen in Europa. Robin Didden nam deel in de categorie senioren -53 kg en trof als 1e tegenstandster een Portugese sportster. Met twee rondes een point-gap en twee keer 8 tellen door goede hoofdtreffers, was deze partij snel voorbij. 

De volgende tegenstander was ze tijdens de Open Spaanse in 2021 al tegen het lijf gelopen.  Toen verloor ze met een klein verschil dus het zou een gevecht op het randje worden. De eerste ronde wist de Spaanse op haar naam te zetten, de tweede ronde werd een gelijke stand, maar Robin won doordat ze meer zogenaamde hit levels (meer niet geregistreerde punten) scoorde. De derde ronde liep ook gelijk op maar de Spaanse toch de winst naar zich toe te trekken met 1 punt voordeel. Een goede en gevarieerde inzet van Robin leverde in ieder geval een podiumplaats op en kan ze richting huis met een bronzen plak.

Foto Robin