Gouden Taekwondo ervaring voor Nielle

REGIO – Nielle Vroegh heeft deelgenomen aan de Wereldkampioenschap Cadetten in Sofia op 28 juli. De sporter van Taekwondo KoryoSports had tijdens het toernooi een ongunstige loting. Dat kostte haar een podiumplaats. Althans, dat was het gevoel dat zowel Nielle als haar coach Anthony overhielden aan het evenement. Het WK kent natuurlijk een sterke poulelijst van ervaren internationals. Dat beloofde op voorhand mooie partijen. Aan de andere kant waren er ook tegenstandsters genoeg in het deelnemersveld het afgelopen jaar verloren van Nielle. 

De eerste partij was tegen Italië en duurde 3 ronden. De eerste ronde eindigde met winst voor Nielle, de 2 ronde verloor Nielle door verkeerde tactisch inschattingen maar dit werd in de derde ronde weer rechtgetrokken met een KO voor de tegenstander door een fikse hoofdtreffer.

De volgende partij was tegen Iran. Iran behoort tot een van de meest professionele sportploegen in de wereld waar veel geld en tijd wordt geïnvesteerd.Daardoor weet Iran met haar sporters  continu topresultaten neer te zetten. Als 12-jarige tegen een 14-jarige routinee was het een stap teveel voor Nielle om winst uit te halen. Ze verloor in 2 van de 3 ronden haar partij. Uiteindelijk bleek dat de Iranese iedere tegenstandster aan de kant zette en uiteindelijk de Wereldtitel binnenhaalde. 

Op het eind van de rit is het wel zuur dat er sportsters, die door Nielle in het afgelopen seizoen aan de kant gezet werden, een podiumplaats behaalden. Maar uiteindelijk, als je alles op een rijtje zet, was het een onvergetelijk avontuur met de kennis dat de toekomst nog veel kan gaan opleveren in het internationaal circuit

Geen medaille, wel een gouden ervaring voor deze jonge sportster van Taekwondo KoryoSports…!