Vernieuwde afdeling Mariënburght feestelijk geopend

BUDEL – Onlangs vond in zorgcentrum Mariënburght de feestelijke opening plaats van de vernieuwde afdeling voor mensen met dementie. Van de vloeren tot de tuin en van de keuken tot het meubilair, de afdeling is in drie maanden tijd volledig aangepakt.

Teamleider Evy Parren is super tevreden met het eindresultaat: “De vernieuwde afdeling is sfeervol, uitnodigend en gezellig geworden, maar biedt onze cliënten ook rust door de beperking van prikkels. Iets wat belangrijk is voor mensen met dementie.”

Naast de afdeling is ook de werkwijze van Evy’s team vernieuwd. “We werken kleinschaliger waardoor we cliënten meer nabijheid kunnen bieden. Dit komt het welzijn van onze cliënten ten goede. Zo is er meer ruimte voor een spelletje, een wandeling, het doornemen van de krant of een gezellig praatje.”

De opening van de afdeling was een gezellig samenzijn voor cliënten, mantelzorgers en medewerkers. Onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stuk vlaai werden de huiskamers van de afdeling ingewijd.

Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.600 medewerkers en 1.200 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.