Voor iedere fietser wat wils te Pelt

PELT – In Pelt organiseert fietsclub De Kleppers een nieuwe editie van PeltClassic en PeltFietst op maandag 15 augustus. Sinds 2018 hebben De Kleppers de organisatie van Pelten Classic overgenomen en zo is de PeltClassic zoals die nu is ontstaan. Elk jaar steunen ze met hun acties een belangrijk sociaal project in Pelt. Toen er na de pandemie opnieuw evenementen georganiseerd konden worden werd ook PeltFietst toegevoegd aan de PeltClassic fietsroute. Voor PeltFietst, speciaal voor de recreatieve fietsers, is er een route van 52 kilometer uitgewerkt. De wat meer geoefende fietsers hebben met PeltClassic keuze uit 2 andere opties, namelijk de route van 80 kilometer en die van 140 kilometer. 

Alle routes zijn uitgestippeld en gaan langs mooie locaties en tussenstops. Hier is entertainment voor zowel jong als oud en kan men genieten van een hapje en een drankje. In tegenstelling tot andere edities is het startpunt deze keer ‘t Pelterke, de finish van de PeltClassic is nog steeds bij café het 8ste Sacrament. De finish van PeltFietst is  bij ‘t Pelterke. Voor de PeltFietst route van 52 kilometer is er ook nog een andere startplaats, namelijk café De Klok in Sint- Huibrechts Lille. 

Inschrijven kan maandag van 7.30 uur tot en met 15.00 uur. Je krijgt bij je inschrijving een QR-code naar een RouteYou waarmee je de route in je gps kan zetten. Vanaf zondag 14 augustus komen de routes al online te staan zodat je ze thuis in je systeem zetten.

Voor meer informatie of vragen kan je terecht op de site van De Kleppers:  https://dekleppers.be/peltclassic/ Hier is extra informatie te vinden alsook foto’s van vorige edities. 

Door Melissa van Wijngaarde