Ontdek de witbieren van Budels!

Witbier is het biertje voor de zomerse dagen. Witbier dankt haar naam aan het Oudnederlandse woord “weit” dat tarwe betekend. Tarwe is dan ook naast gerstemout een belangrijk ingrediënt, soms worden kruiden en citrusschillen toegevoegd. Dat zorgt voor de kenmerkende zoete en frisse smaken.  Omdat witbier niet gefilterd wordt, heeft dit bier een  troebel uiterlijk. 

De Budelse Brouwerij presenteert een zeer gevarieerd assortiment witbieren:

Budels Weizen, Witte Parel 5% en Witte Parel 0% en last but not least

Budels White Gose.

Budels Weizen is een witbier Duitse stijl, dit bier wordt gebrouwen van biologische gerste- en tarwemout. De weißbiergist is bepalend voor de frisse, banaanachtige geur.

Witte Parel is een zacht witbier Belgische stijl. Heerlijk fris en fruitig van smaak door de koriander en citrusschillen. De speciale bovengist geeft dit bier een aangename verfijnde geur. Van Witte Parel presenteert de Budelse Brouwerij ook een alcoholvrije variant, Witte Parel 0%,

Budels White Gose  is een bijzonder verfrissend bier met een alcoholgehalte van 4,5%.  Het is licht zuur van smaak met accenten van citrus en koriander. Het ontdekken waard! Noemenswaard is dat Budels White Gose tijdens de World Beer Award 2019 in Londen als beste speciaalbier in de categorie Ghose  is verkozen.

Alle Budelse Witbieren zijn biologisch en dus Skal gecertificeerd.

Tracteer jezelf deze zomer op deze witbieren en laat je verrassen door de bijzondere smaaknuances.  Proost!