Torenwachter zonder hoogtevrees gezocht

WEERT – De Commissie Open Toren Dagen is dringend op zoek naar een of meerdere torenwachters voor de Open Toren Dagen van de St. Martinuskerk in Weert  

Tijdens de openstelling van de torendagen op Koningsdag (27 april) en iedere zaterdag van begin juli tot en met de 2e zaterdag in september is de Martinustoren open voor bezoek. Belangstellenden kunnen op deze dagen van 11.00 uur tot 15.30 uur de toren (72 m hoog) beklimmen en bij mooi weer genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast is er op de tweede verdieping een kleine expositieruimte ingericht met info over de toren en de beiaard. Op deze dagen is ook het beiaardspel te beluisteren.

Tijdens de openingsdagen zijn er twee torenwachters aanwezig die toezichthouden en achtergrondinformatie kunnen geven. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers wordt er in twee groepen gewerkt en wordt de kassa bemand.  Geïnteresseerden die ons team van torenwachters willen komen versterken kunnen contact opnemen met Hans Ahlers (voorzitter) 0031 6 20291016 of  Ruud Albers (secretaris) 0031 6 83116576. Met jouw inzet kunnen we deze mooie traditie en promotie voor Weert voortzetten.