Vierde editie Fiets3daagse Leende

LEENDE – Een werkgroep van voetbalvereniging DOSL in Leende houdt op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus de vierde editie van ‘Fiets3daagse Leende’. Ook de gemeente Cranendonck wordt dit jaar aangedaan.

Vorig jaar waren er 980 opstappers bij de accommodatie van de Leendse voetbalclub. “We zien nog volop mogelijkheden om door te groeien. Wij hopen dat we dit jaar voor het eerst de grens van duizend deelnemers passeren. Veel zal daarbij afhangen van de weersvoorspellingen”, vertelt werkgroeplid Jan Hurkmans.

Een groot gedeelte van de routes is dit jaar aangepast of compleet vernieuwd. Er wordt zoveel mogelijk door de natuur gefietst. De fietstochten zijn uitgezet over goed begaanbare fietspaden. Hurkmans: “We zetten dit jaar onder meer koers naar Eindhoven, richting de High Tech Campus. Die route is compleet nieuw.” Ook de Kempen, Weert en Cranendonck worden dit jaar aangedaan. De volledig uitgepijlde routes hebben een lengte van 30 of 50 kilometer. Onderweg zijn er bij verschillende horecagelegenheden stempelposten ingericht.

Volgend jaar viert Fiets3daagse Leende het eerste lustrum. Inmiddels heeft het evenement een vaste plek op de evenementenkalender gekregen. Hurkmans: “We merken dat mensen hun vakantie erop aanpassen. Daarnaast zijn er behoorlijk wat deelnemers uit de regio, maar ook van daarbuiten.”

Er kan dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur worden gestart bij de kantine van voetbalclub DOSL op sportpark De Groote Speel aan de Hans van Breukelenweg 3 in Leende. De deelnamekosten bedragen 3,- euro per dag en 8,50 euro voor drie dagen. Het is ook mogelijk om één of twee dagen te fietsen. Inschrijven kan op de dag zelf. Voor meer informatie zie: f3dl.nl.