Creativiteit in het Heidehonk

EINDHOVEN – Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert maandelijks ‘Samen even uit de zorg’ als een laagdrempelige vorm van respijtzorg. Mantelzorgers kunnen samen met degene die zij zorg geven, even uit de zorg komen. Er zijn maandelijks drie verschillende bijeenkomsten; Natuurlijk genieten, Creativiteit en Ontspanning.

Een keer per maand gaan we naar wijkcentrum Heidehonk voor een creatieve bezigheid. Het Heidehonk bevindt zich op de Noordzeelaan 35 in Eindhoven. Deelname is gratis, graag even aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht op telefoonnummer 088 0031 288 of via info@mantelzorgverlicht.nl.

Op donderdag 11 augustus 2022 van 14.00 tot 16.00 uur zijn mantelzorgers en zorgontvangers van harte welkom. De bijeenkomsten hebben een creatief karakter. Terwijl er gezellig gepraat wordt dagen we je uit om creatief aan de slag te gaan.

Even los van de zorg

Mantelzorgers die langdurig zorgen voor een ander vinden het vaak moeilijk om ook tijd voor zichzelf te nemen. Toch is het van belang dat ze af en toe in een ontspannen sfeer op adem kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat ze de zorg beter vol kunnen houden zonder zelf op te branden. Vaak is het niet prettig om degene die je verzorgt alleen te laten. En regelen dat er iemand in huis komt zodat de mantelzorger even weg kan is ook niet altijd even makkelijk. Bij ‘Samen even uit de zorg’ kunnen mantelzorgers samen met degene die zij zorg geven ontspannen in een andere omgeving.

Aanmelden

De data in 2022 van Samen even uit de zorg zijn te vinden in de flyer die u kunt aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht of op de site van www.mantelzorgverlicht.nl Voor meer informatie en aanmelden kunnen mantelzorgers of zorgvragers contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven op telefoonnummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl

Graag zowel de mantelzorger als zorgvrager apart aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht in verband met een beperkt aantal deelnemers per activiteit.

Steunpunt Mantelzorg Verlicht

Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven organiseert activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers. Voor meer informatie neemt u contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Als u behoefte heeft aan ondersteuning, kunt u een afspraak maken of langskomen tijdens het inloopspreekuur. De spreekuren zijn – behalve op feestdagen en in schoolvakanties – iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij GGD Brabant-Zuidoost, Clausplein 10 in Eindhoven.