Nieuw bij de bieb: Kinderen hebben het voor het zeggen!

BUDEL – De Bibliotheek is een plek waar kinderen van alles kunnen leren en ontdekken. Natuurlijk kun je er genieten van ontelbare boeken, strips en tijdschriften. Iedereen tot 17 jaar mag namelijk gratis lid worden. De Bibliotheek werkt behalve op scholen ook in de vestiging aan leesplezier en leesbevordering. Bijvoorbeeld tijdens de gratis voorleesmomenten in de bieb van Budel, elke tweede woensdag van de maand om 15:00 uur. Er zijn nu al regelmatig workshops en activiteiten voor de jeugd. Maar vanaf nu mogen kinderen mee bepalen welke activiteiten dit worden! 

De Bibliotheek is enorm benieuwd hoe kinderen over de Bibliotheek denken en wat ze denken over wat de Bibliotheek voor hen zou kunnen betekenen. Maar ook zijn ze benieuwd welke activiteiten kinderen zouden organiseren als ZIJ het voor het zeggen hadden. Daarom starten ze met de Kinderraad voor kinderen van groep 7 en 8. De kinderraad komt een aantal keer per jaar bij elkaar. Wil jij je aanmelden of meer informatie? Mail dan voor 1 oktober naar budel@bibliotheekdekempen.nl. Zet daar je naam, leeftijd, basisschool en groep in en je motivatie of vragen.

In het DigiBiebLab van de Bibliotheek valt van alles te leren, doen en ontdekken voor jong en oud. Kinderen ontdekken de wereld en mogelijkheden van de toekomst, met onder andere lasersnijden, 3D printen, Dash robots en een Green Screen. Op vrijdag 4 en 11 augustus van 10:30 tot 16:00 uur nodigt de Bibliotheek kinderen uit om kennis te komen maken met enkele producten van het DigiBiebLab in Bibliotheek Budel. Wil jij graag het Green Screen ontdekken of liever met de Dash robots spelen? Of wil je vertellen wat je allemaal zou willen leren in het DigiBiebLab? De Bibliotheek hoort het heel graag! Iedereen is welkom om binnen te lopen. Aanmelden is niet nodig en het kost niets.