Nieuwe expositie in Kunstzaal Dommeldal

MIERLO – Van donderdag 25 augustus t/m zaterdag 22 oktober 2022 is in Kunstzaal Dommeldal, in de bibliotheek in Mierlo, de expositie Ontmoeting te zien. Vijf grafici en een keramiste laten hun werk zien in Kunstzaal Dommeldal.  Divers is hun werk, maar plezier in het maken staat altijd voorop.

Het spelen met hun motief op de drager – hetzij hout, lino, klei of een ander materiaal is een uitdaging, want het uiteindelijke resultaat in de prent of in het object kan op verschillende manieren uitgewerkt en opgevat worden. Enkelvoudig of in meerdere lagen, in reductie of met meerdere dragers, in kleur of zwart-wit, op de pers of met de hand, de druktechniek kan op verschillende manieren toegepast worden. De klei laat zich transformeren in beeld of voorwerp al dan niet voorzien van een sjabloon. Een motief kan gevonden worden in het landschap of figuur. Iedere uitwerking daarvan is een ontmoeting tussen de maker en zijn motief.

In deze tentoonstelling willen grafici en keramiste elkaar ONTMOETEN in hun werk.

De tentoonstelling is bovendien een ONTMOETING met elkaar en publiek.

U bent van harte welkom tijdens de officiële opening op zondag 4 september van 15.30 tot 17.00 uur. De nieuwe expositie Ontmoeting is gratis te bezichtigen in Kunstzaal Dommeldal, tijdens openingstijden van de bibliotheek: maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur én op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.