Jeugdkoor Animo verder als Animo Zingt

BUDEL-SCHOOT – Jeugdkoor Animo uit Budel-Schoot probeert zichzelf opnieuw uit te vinden. Het koor dat in 2023 40 jaar bestaat heeft een nieuwe naam en logo. Daarnaast is er gekozen voor een nieuw concept. 

Door Roy de Leijer

Jeugdkoor Animo heet sinds kort Animo Zingt. “Het labeltje jeugdkoor laten we voortaan achterwege, omdat die benaming niet meer past bij de gemiddelde leeftijd van de leden”, zegt voorzitter Ruud Lamers. De 29-jarige Schotenaar is zelf al bijna twintig jaar lid van het koor.

Animo is onder meer bekend van de jaarlijkse uitvoeringen op kerstavond in de parochiekerk van Budel-Schoot. In 2019 gebeurde dit voor het laatst. “Voor corona waren we al bezig met een nieuw concept. Doordat er sindsdien geen echte repetities meer hebben plaatsgevonden en ook de dirigent wegviel, is alles in een stroomversnelling geraakt. We zijn nu druk bezig met het opnieuw op poten zetten van de vereniging.”

Animo is bezig met het opstarten van een nieuw concept en wil daarmee ook nieuwe aanwas aantrekken. “We willen gaan werken met projecten en losse avonden, waarbij samenzang en muziek centraal staan. Jarenlang was de vrijdag onze vaste repetitieavond. Daar willen wij een beetje vanaf.”

Het repertoire van Animo is breed. Lamers: “We zingen hedendaagse, hippe muziek van onder anderen Coldplay, Suzan en Freek, Guus Meeuwis en Avicii.”

Om de nieuwe koers onder de aandacht te brengen is Animo deze zomer begonnen met het houden van zogeheten kampvuur karaokeavonden. Hierbij wordt er gezongen in een informele kampvuur-setting. Er zijn nog sessies gepland op 19 augustus en 30 september. De karaokeavonden beginnen telkens om 19.00 uur. Deelname is gratis. Over andere activiteiten beraadt het koor zich nog. Lamers: “Op dit moment zijn er bijvoorbeeld ideeën om iets op kerstavond te ondernemen.”

Voor meer informatie over Animo Zingt en aanmelden voor de kampvuursessies zie animozingt.nl.