Eerste ‘Koningsschieten’ bij Schutterij Sint-Anna Achel

ACHEL – Sinds de heroprichting in 2003 gaat Schutterij Sint-Anna Achel voor de eerste keer het ‘Koningsschieten’ organiseren. De activiteit vindt plaats op zaterdag 27 augustus vanaf 14.00 uur op de buitenschietstand van het schutterijterrein, gelegen op Klein Eind 17 te Hamont-Achel. Belangstellenden die het koningsschieten willen volgen, zijn welkom op de schietstand in Sportzone De Siggert in Achel. De toegang is gratis.

Onlangs kreeg de schutterij het oude koningszilver van de vroegere schutterij Sint-Anna Achel in bezit.  De schutter die na zijn schot de vogel naar beneden haalt, wordt de eerste koning van Schutterij Sint-Achel vzw. Trouw aan schutterij tradities zal ook de eerste koning tijdens een ceremoniële plechtigheid aangesteld worden en zal hem de koningsmantel met het koningszilver over zijn schouders gehangen worden. 

Vooraleer de schutters plaatsnemen onder de schietboom met kogelvanger en schieten met de zware schutterijbuks, zullen een aantal genodigden een ereschot mogen schieten op de rode ring rond de vogel. Omstreeks 17.00 uur zal de nieuwe koning bekend gemaakt worden.