Laatste Cranendonckse gedichtentafels geplaatst

CRANENDONCK – Onder de titel ‘Poëzie door heel Cranendonck’ heeft VVV Cranendonck verspreid over de gemeente zogenaamde gedichtentafels geplaatst. Begin deze maand is bij de nieuwe parkeerplaats aan het Kranenveld in Soerendonk, bij het Soerendonks Goor, de twintigste en laatste tafel geplaatst.

Door Roy de Leijer

Op de metalen gedichtentafels liggen drie aluminium boeken. Een van die boeken is opengeslagen en hierin zijn twee gedichten gefreesd: één van leden van schrijverskring Literatuurke uit Maarheeze en één van een leerling van groep 7 of 8 van de Cranendonckse basisscholen. 

Het is de bedoeling dat de gedichten om de drie jaar worden vervangen door nieuwe poëzie. Daarnaast zijn de hoge metalen tafels voorzien van QR-codes die naar de locatie en het project verwijzen. 

In Maarheeze en Budel staan vier gedichtentafels, in de overige kernen drie. Het merendeel is geplaatst bij bijzondere locaties, zoals het Prisonneke in Budel-Dorplein, kasteel Cranendonck in Soerendonk of de oude kloosterkapel in Budel. 

Bij de VVV aan de Markt 22a in Budel zijn fiets en wandelroutes te koop waarop de locaties van de tafels in Cranendonck staan weergegeven. De totale route beslaat 50 kilometer. Beide kaarten kosten 2,50 euro.