Parkhof Swalmen: open tuin, museum en optreden Bertien van Oppen

SWALMEN – Zondag 21 augustus is Parkhof Swalmen weer geopend voor publiek. De tuin wordt alom geroemd door bezoekers vanwege de verrassende hoekjes en elementen. Van doorslaggevend belang hierbij is dat de tuin niet in een keer te overzien is. Ook verslaggevers en fotografen zijn enthousiast. Zo zijn er de afgelopen jaren al meerdere keren artikelen over de tuin geplaatst in verschillende tijdschriften en weekbladen en is de tuin op TV te zien geweest. Vorig jaar is een schitterende film gemaakt van tuin en museum door Pieter Kiewied. Deze film is op de website te zien. Momenteel zijn het vooral de rozen, phloxen, canna’s en asters die de aandacht trekken. In de tuin zijn veel zitjes waar men rustig kan genieten. Ook het museum van het rijke Roomsche leeven is open. Hier zijn meer dan 3500 heiligenbeelden, wijwaterbakjes, kruisbeelden, vaandels en nog veel meer devotionalia te bewonderen. Ook in de tuin zijn diverse heiligenbeelden geplaatst. Verder is er een tuinhuisje ingericht met enkele kinder altaren en herinneringen aan de eerste heilige Communie. Ook is er een pad aangelegd waarlangs een aantal stenen beelden zijn geplaatst die vervaardigd zijn door Zimbabwaanse kunstenaars. Tijdens de open tuindag zal er van 14.00 uur tot 16.00 uur een optreden plaatsvinden van Bertien van Oppen uit Maasbracht. Zij is singer-songwriter en begeleidt zichzelf op gitaar. Ze speelt en zingt rustige muziek die past bij de sfeer en de omgeving van de tuin. De tuin is open van 11.00 – 17.00 uur. De entree is € 3,00 incl. koffie/thee. Een heerlijk stuk vlaai is ook verkrijgbaar. Verder is de tuin elke donderdagmiddag open t/m 22 september van 13.00 – 17.00 uur. Ook zondag 4 september is de tuin open van 11.00 – 17.00 uur. 

Ook zijn er nog twee bijzondere avondopenstellingen op zaterdag 3 september en zaterdag 10 september. De tuin is dan open van 19.00 tot 22.00 uur. Als het begint te schemeren zal de tuin sfeervol worden verlicht. Parkhof Swalmen is gelegen aan de Beeselseweg 6 te Swalmen, telefoon 0031 475-501193. Om een indruk te krijgen van de tuin kan men kijken op: www.parkhofswalmen.nl