Viaduct Maarheeze: kleurrijk en onherkenbaar

MAARHEEZE – Graffitikunstenaars Gart Smits (Weert) en Jasper (Briks) van Seggelen (Budel) hebben afgelopen weken hard gewerkt en met succes. Het ‘lelijkste viaduct van Nederland’ is nu al onherkenbaar. Vier prachtige kunstwerken laten zien wat Maarheeze uniek maakt én wat haar inwoners onderling verbindt.

Geluidsscherm wordt fotowand

Het kleurrijke ontwerp van Brigitte de Bont (Maarheeze) spat van de muren af. En we zijn er nog niet. Nu het werk van de graffitikunstenaars erop zit, is het tijd om het geluidsscherm langs de A2 bij het viaduct in Maarheeze aan te pakken. 

Aan de zijde van de Kerkstraat wordt het geluidsscherm namelijk voorzien van historische foto’s die uiteraard betrekking hebben op Maarheeze. De foto’s worden op 22 en 23 augustus aangebracht; mits de weersomstandigheden dan toelaten dat de folie bevestigd wordt. Kom gerust (op een afstandje) kijken hoe de foto’s tot leven komen.  

Tijdens de werkzaamheden is het onvermijdelijk dat er enige verkeershinder ontstaat. Ter plaatse wordt aangegeven welke maatregelen van kracht zijn.

Feestelijke opening

Zondag 11 september (weekend van Monumentendag) zal het viaduct om 14.30 uur feestelijk worden geopend door burgemeester Roland van Kessel. De kleurrijke kunstwerken spatten van de muren van het viaduct af.