Zonnebloem zoekt vrijwilligers in Maarheeze   

MAARHEEZE – De plaatselijke Zonnebloemafdeling Maarheeze is naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die zich in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking in Maarheeze. Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt en er weer van alles mag, wil de afdeling snel de draad oppakken en nieuwe activiteiten gaan organiseren. Daarvoor zijn wel extra vrijwilligers nodig. De afdeling heeft met name behoefte aan vrijwilligers die gasten van de Zonnebloem Afdeling Maarheeze naar een activiteit kunnen brengen. 

Zonnebloemvrijwilligers gaan op bezoek, samen eropuit en organiseren van activiteiten voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen van hen is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Als Zonnebloemvrijwilliger laat je deze mensen niet zitten. Je creëert momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren. 

Aan de slag

Nu het ergste van de coronacrisis voorbij lijkt en er langzaam maar zeker weer van alles mag, wil de afdeling Maarheeze  aan de slag met het organiseren van nieuwe activiteiten. Daarbij kan de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten liggen. En wil de afdeling er de komende jaren voor nog meer mensen in Maarheeze kunnen zijn. Maar dat alles kan alleen als er veel nieuwe vrijwilligers bijkomen. Help jij ook mee?

Het verschil maken

Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken. Als nieuwe vrijwilliger word je als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses gekoppeld. Uit deze contacten ontstaan dan ook vaak hechte vriendschappen.

Kennismaken

Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Dan bekijken we samen waar jouw interesses liggen en hoe jij je het beste in kunt zetten. Neem contact op met Jan Migchels (jan.migchels@iae.nl) 06 – 22866620