Gewichttrekken en Tractortreffen voor het goede doel 

REGIO/ELLIKOM – Op vrijdag 16 september en zondag 18 september organiseren Landbouw Vrienden van de Kempen twee leuke activiteiten. Zo is er vrijdag het Gewichttrekken en op zondag het Tractortreffen. Deze keer is het thema ‘Deutz Fahr’. De leden van Landbouw Vrienden van de Kempen hopen op veel bezoekers. 

Het evenement start op vrijdagavond om 20.00 uur. Verschillende teams gaan de strijd aan met elkaar tijdens het Gewichttrekken. Per ploeg zijn er 7 deelnemers, 6 trekkers en een coach. Zowel heren als dames kunnen deelnemen. Op zondag zijn bezoekers welkom vanaf 9.00 uur. Vooral de rommelmarkt en de onderdelenmarkt trekken vanaf de ochtend heel wat geïnteresseerden. Allerlei merken en types tractoren zijn er te bewonderen en aangezien het thema dit jaar ‘Deutz Fahr’ is hoopt de organisatie op een grote opkomst van dit merk. Om 11.00 uur is er de tractorwijding. Er zullen tal van oude voertuigen aanwezig zijn op dit evenement: stationaire motoren in werking, oldtimers en vrachtauto’s. Bovendien zullen ook heel wat authentieke woonwagens de revue passeren zoals een Tielse, een Buggenhoutse, een lattenwagen, een Zelhemse en zelfs zelfbouw zal te aanschouwen zijn. 

Elders op het terrein worden oude ambachten gepresenteerd aan het publiek. Denk aan het dorsen met een prachtige oude dorskast, graan malen, brood bakken, ploegen met paard, manden vlechten, touwdraaien, smeden,… De kinderen zullen zich ook kunnen uitleven op het welbekende vliegende tapijt, de zandbak, de ballenwagen en natuurlijk het springkasteel. In de feesttent wordt voor de inwendige mens gezorgd. De opbrengst van dit evenement gaat naar een goed doel. welk doel dit is maakt de organisatie na afloop bekend. 

De inkom op zondag bedraagt €5 inclusief 1 consumptie. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar het evenement. Inschrijven van voertuigen en tractoren kan nog tot 1 september. Wie tijdig inschrijft ontvangt de dag zelf een lunchpakketje en een aandenken. Wie op de dag zelf komt met zijn voertuig ontvangt enkel een consumptiebon. Inschrijven voor het Gewichttrekken kan tot de dag zelf. Inschrijven of vragen stellen en meer info krijgen kan via LVK-1@outlook.com