Burgemeester sluit woning na vondst drugs

CRANENDONCK – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten om een woning aan de Dr. Kuyperstraat te Budel tijdelijk te sluiten nadat door de politie drugs zijn aangetroffen op 21 juli 2022.

Tijdelijke sluiting
De woning en het bijbehorende erf aan de Dr. Kuyperstraat te Budel zijn op 24 augustus 2022 gesloten tot 24 november 2022. Tot 24 november 2022 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles
De sluitingen vinden plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaart u drugsoverlast of heeft u een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.