Exposities in De Smeltkroes 

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt van 1 september tot en met 4 oktober een expositie met beelden van Jan Bakermans en schilderijen van Elisabeth de Vries.  

Voor Jan is de motivatie om mooie vormen te maken altijd al aanwezig geweest. Als beeldend kunstenaar voornamelijk visueel ingesteld en maakt  prachtige abstracte beelden. Zijn beeldhouwwerken zijn abstract of figuratief en hebben hun ontstaan te danken aan het scherp observeren van de werkelijkheid, waarin kracht en dynamiek de belangrijkste kenmerken zijn. Buiten het uitbeelden van de anatomie heeft Jan als doel, de expressiviteit van zijn portretten, torso’s en totale menselijke figuren uit te beelden.

Meestal zijn het teken- of boetseerstudies, waarbij de natuurlijke houding en expressie

veel aandacht krijgen. Het beeld aan het einde van zijn creatieve proces is zijn eigen artistieke interpretatie. Kijk ook eens op www.atelier-jan-bakermans.com

Elisabeth de Vries behoort tot de hedendaagse figuratieve impressionistische schilders. Haar stijl is los en haar palet fris en kleurrijk. Zij schildert nat-in-nat om de snelheid – het losse – er in te houden. Tijdens haar studie aan de kunstacademie bleek haar voorliefde voor mens, dier en natuur; dat zie je natuurlijk terug in haar uitgebreide collectie schilderijen. Dankzij de warme sfeer die haar werken symboliseren hebben haar schilderijen inmiddels bij veel particulieren een mooi plekje aan de wand gevonden. Kom op deze expositie geheel vrijblijvend kennismaken en laat u aangenaam verrassen. Meer informatie op www.elisabethdevries.kunstinzicht.nl

De werkgroep Exposities van AK de Smeltkroes wenst u veel kijkplezier. De officiële openingstijden van De Smeltkroes zijn op werkdagen van 14.00 tot 22.00 uur. Wie in het weekend wenst langs te komen dient eerst te bellen naar 0031 495 593219.

Of kijk op www.akdesmeltkroes.nl/producten/exposities

Foto werk Jan 

Foto werk Elisabeth