Pelt op de Rooster 

PELT – Waan jij je ‘king’ of ‘queen’ van de barbecue? Laat dan je skills zien tijdens het BBQ-kampioenschap ‘Pelt op de Rooster’ op zondag 28 augustus. 

Organisator Tom Vanhout: “We zijn dit jaar aan onze derde editie toe. Deze keer verhuizen we naar de Kerkstraat om er in samenwerking met de horeca-uitbaters een groot feest van te maken. Elk deelnemend team wordt beoordeeld door een jury aan de hand van vier gerechten met en aantal verplichte ingrediënten: een gerecht met kip, runds- of varkensvlees en een vierde gerecht met een ‘black box’ vol geheime ingrediënten. Voorkennis is niet nodig, amusement wel!”

Meer info? Elk team betaalt 150 euro voor de verplichte ingrediënten en inschrijving en partytent. Garnituur en bijgerechten moet je zelf voorzien. Je krijgt na de organisatie 50 euro terug als je netjes opruimt. De eerste prijs is een barbecue ter waarde van 700 euro. 

Alle info vind je op www.peltopderooster.be.  De teams starten in de voormiddag. Vanaf 12 uur worden toeschouwers verwacht om de sfeer (en de geuren!) op te snuiven

Foto Marc Faes