Muziek is Fantastique

BUDEL – Muziek is voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring. Spelen met muziek is een prachtige manier om de wereld van kinderen te verrijken. Het is een sleutel naar de ontwikkeling van kinderen, op korte én lange termijn.

Muziek met jonge kinderen (0-4 jaar)

Hoe vroeger een kind met muziek in aanraking komt, hoe eerder er talloze hersenverbindingen aangelegd én versterkt worden. Door interactief en op een speelse manier bezig te zijn met muziek, leren kinderen de wereld om hen heen en hun eigen plek hierin kennen. Muziek Fantastique biedt je deze kans met ontwikkelingsgericht muziekspel voor jonge kinderen in de cursus ‘Spelen met Muziek’. In de cursus komen zowel bekende als nieuwe kinderliedjes voorbij. Er is aandacht voor muziekbeleving en beweging, op muziek uit verschillende genres. Natuurlijk spelen we met allerlei materialen, zoals doekjes, schudeitjes, bakjes en trommeltjes. Maar ook echte muziekinstrumenten (bijvoorbeeld een klarinet, blokfluit of ukelele) komen voorbij. Muzikale ervaring is zeker niet nodig. De cursus is bedoeld voor jonge kinderen (0-4 jaar) met een (groot)ouder, bestaat uit 10 sessies en start op dinsdag 27 september in De Borgh. Er is een indeling in verschillende leeftijdsgroepen. Op www.muziekfantastique.nl kun je meer informatie vinden en je samen met je (klein)kind inschrijven!